Eersteklasconcerten op donderdag 21 en vrijdag 22 februari

Op 21 en 22 februari namen meer dan 900 kinderen van het eerste leerjaar uit de regio Brugge en 56 leerkrachten deel aan de Eersteklasconcerten. Dit parcours in samenwerking met Concertgebouw Brugge confronteert de deelnemers met hedendaagse gecomponeerde muziek en de mensen die haar vertolken. Actieve en speelse sluismomenten maken hen deelgenoot van de muziek die zij aansluitend tijdens een hoogstaande professionele uitvoering beluisteren. Zo is er tijdens het concertje voldoende herkenning en betrokkenheid om volop van de muziek te genieten.

Afbeelding

© Tim Theo Deceuninck

En genieten deed iedereen. Musici van Bl!ndman vertolkten een programma met zeer divers werk van Kaijo Saariaho, Helmut Lachenmann en Roderik De Man. Elk parcours sloot af met een korte, maar onvergetelijke performance in de Kamermuziekzaal: kinderen, leerkrachten, docenten en musici, die samen aan eenzelfde zeel trokken in het unieke kader van de Kamermuziekzaal.

Afbeelding

© Tim Theo Deceuninck

De talloze verwonderde gezichten, de speelse betrokkenheid en volgehouden aandacht tijdens dit parcours bewijzen dat hedendaagse gecomponeerde muziek bij jonge kinderen en hun leerkrachten wérkt.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder 4-8 jaar, Eersteklasconcerten, Muzikaal erfgoed voor kinderen & jongeren, Voor kinderen en jongeren, Voor leerkrachten en kinderbegeleiders, Workshop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s