Musicaklassen Extended in Meeuwen-Gruitrode

De Musicaklassen in Neerpelt, residentiële muziekvakanties voor kinderen van de basisschool, beleven dit schooljaar hun 12de succesvolle seizoen. Van sleet op het concept is nog lang geen sprake. Het nieuwe project ‘MK Extended’ toont aan dat Musicaklassen een rekbaar begrip is: 7 scholen, 19 klassen en meer dan 200 kinderen van de tweede graad uit Meeuwen-Gruitrode nemen deel aan Musicaklassen verspreid over een heel schooljaar. Het project loopt in samenwerking met Cultuurpunt Meeuwen-Gruitrode en de steun van Canon Cultuurcel.

Vertrekpunt is het liedje ‘De Axolotl van Neotenia’, speciaal voor het project gecomponeerd door Thomas Smetryns. Elke klas gaat dit liedje op een eigenzinnige manier naar haar hand zet, het transformeren naar iets anders. Het resultaat zal dus zeer divers zijn. Het project speelt in op de drang naar autonomie, expressie en verbondenheid van alle deelnemers: leerlingen, leerkrachten en docenten. Muziek is een ideale tool om deze aspecten op een organische manier met elkaar in verband te brengen.

Uiteraard stuurde Musica de leerkrachten niet met lege handen naar onbekend terrein. Een studiedag op vrijdag 27 september 2013 dompelde hen onder in de thematiek. Zij maakten er kennis met Musica’s visie op kunst en muziek in het onderwijs. Met concrete bagage en een samenhangende visie gingen zij in eerste fase met de eigen klas aan het werk.

Op vrijdag 17 januari 2014 kregen alle klassen een eerste bezoek van de Musica-docenten. Zij pikten in op het voorbereidde werk en brachten nieuwe perspectieven aan.

_DSC2199

_DSC2228

_DSC2231

_DSC2235

_DSC2248

_DSC2256

http://www.musica.be/nl/musicaklassen-extended

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder 8-12 jaar, Musicaklassen extended, Voor kinderen en jongeren, Voor leerkrachten en kinderbegeleiders, Workshop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s